Echipa nationala

Selecţionata naţională de fotbal a României este echipa naţională de fotbal a României şi se află sub controlul Federaţiei Române de Fotbal (FRF). România a fost una dintre cele patru ţări care au participat la primele trei campionate mondiale de fotbal, alături de selecţionatele Braziliei, Franţei şi Belgiei. Totuşi între ediţiile 1950 şi 1986, România a reuşit să se califice numai la un singur turneu final. Între 1990 şi 2000, selecţionata României s-a calificat în şaisprezecimile sau chiar optimile a trei campionate mondiale consecutive. Această perioadă prielnică şi-a atins culmea în cadrul turneului final al Campionatul Mondial din 1994, când România, avându-l căpitan pe internaţionalul Gheorghe Hagi, a ajuns în sferturile de finală învingând Argentina cu scorul de 3-2. Ulterior a pierdut cu Suedia la penaltiuri. România a făcut de asemenea o figură bună la Euro 2000, când a obţinut un 1-1 cu Germania şi a învins Anglia cu 3-2 în grupe, trecând mai departe în sferturile de finală.

Începând cu anul 2001, echipa a trecut printr-o perioadă nefastă, ratând calificările la Campionatul Mondial de Fotbal 2002 şi cel din 2006, precum şi pentru Campionatul European de Fotbal 2004.

Antrenată între 2003 şi 2009 de Victor Piţurcă, România s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2008, din Austria şi Elveţia, terminând pe primul loc în grupa G a turneului de calificare, grupă din care au făcut parte echipa naţională a Olandei şi vecinii săi sud-est-europeni, Bulgaria, Slovenia şi Albania. La acest campionat european, România a terminat grupa de calificare pe locul al treilea din patru echipe, după două remize cu Franţa şi Italia, şi o înfrângere în faţa Olandei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d blogeri au apreciat asta: